16.2.2024. 14:19
0
Veliko pojačanje za FK Tuzla City pred meč protiv banjalučkog Borca
FK Tuzla City dobija novo pojačanje.

Naime, u Premijer ligu se vraća iskusni napadač Momčilo Mrkaić. Mrkaić je iz banjalučkog Borca otišao u kazahstanski Tobol, ali i brzo završio epizodu.

Na kraju se odlučio za odlazak u FK Tuzla City, gdje će kako nezvanično saznaje SportSport uskoro biti predstavljen, a jučer je i trenirao sa novim saigračima.

Mrkaić je u našoj zemlji nastupao i za Zrinjski, Radnik iz Bijeljine, Vitez, Drinu Zvornik... Bio je i u inostranstvu te ima bogato iskustvo.

Prije Borca nastupao je za Vojvodinu, Javor Matis, te Zemu, a okušao se i u Bjelorusiji gdje je bio član Gomela.

U našoj zemlji ovaj rođeni Trebinjac najviše nastupa je upisao za Borac (34), a za Zrinjski i Radnik po 14 nastupa. Sa Zrinjskim je bio i prvak naše zemlje u sezoni 2016/17, dok je Kup naše zemlje osvojio sa FK Radnik Bijeljina u sezoni 2015/16.

Bio je to historijski uspjeh za Radnik, te je Mrkaić sa saigračima iz te generacije zlatnim slovima upisan u historiju kluba iz Bijeljine.

Sada je dogovorio transfer u FK Tuzla City, te će uskoro biti predstavljen.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.