16.3.2024. 8:20
1
Jagodić komentarisao haos na Koševu, pa poručio: “Ili ovo sve napišite ili nemojte nikako”
Fudbaleri Sloge Meridian danas će ugostiti ekipu Tuzla Cityja u okviru 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine od 13 sati i 30 minuta.

Trener Sloge Meridian Vlado Jagodić je govorio za portal Sportske.ba tim povodom. 

“Očekujemo veoma tešku utakmicu jer je ekipa iz Simin Hana u posljednje vrijeme podigla formu i u dvije utakmice osvojila četiri boda. Želja nam je otići na reprezentativnu pauzu sa pobjedom, a time bismo zaokružili veoma pozitivno ovaj vrlo težak zgusnuti raspored.”, kaže Jagodić.

Ambicije su bile opstanak, da li sada nakon svega sanjate Evropu?

“Nama je i sada glavni i osnovni cilj opstanak u ligi. Ja ekipu ne opterećujem i ne dozvoljavam drugima da nam se nameće nešto o čemu nije bilo riječi. Ali da želimo u svakoj utakmici biti bolji, to je tačno. Trenutno četvrto mjesto u prvenstvu i u oba Kup takmičenja smo u polufinalu, znači da dobro radimo i da smo selekciju igrača uradili na veoma visokom nivou. Da li možemo više? Možda DA a možda i NE. I mene interesuje dokle ćemo “dobaciti”. Mi ne krijemo da tek sljedeće prvenstvene sezone podignemo nivo u rezultatskom smislu, jer će klub uspjeti infrastrukturno da završi sve što je potrebno dza igranje u našem gradu. Ne treba zaboraviti da mi niti treniramo niti igramo utakmice u Doboju, nego u Kostajnici kod Doboja i u Modriči.

Zato su ovi rezultati i mnogo vrijedniji nego što mnogi misle. Ja sam već osvajao i titule i kupove te kroz 541 utakmicu do sada vođenu, jasno spoznao kako i kada je normalno praviti rezultat ali i čvrsto biti na nogama. Evropa za Slogu Meridian je do sada bila “misaona imenica”, ali… U fudbalu je sve moguće. Još jedna pobjeda i to bi bilo dovoljno za siguran opstanak.”

Kako komentarišete dešavanja na Koševu? Mirvić poziva na spas bh. fudbala?

“Dešavanja u Sarajevu ne bih komentarisao jer je mnogo puta do sada moja neka normalna izjava bila pogrešno protumačena,ili čak izokrenuta. Samo ću reći da smo mi svi u fudbalu BiH jedna velika porodica, i da je potpuno pogrešno razvaljivati tu porodicu da bi sakrio svoje jasno izražene i vidljive greške i pogreške u selekciji i radu. Uvijek treba prvo pogledati “svoje dvorište” i počistiti ga. Meni je mnogo žao što se ovih dana ne priča o “malom” sedamnaestogodišnjem Marčetiću, koji je riješio tako tešku i zahtjevnu utakmicu svojim regularnim postignutim golovima. Nažalost, samo se širi negativna priča po principu “svi su krivi samo nisam ja”.

To ne vodi nigdje i ničemu a svako mora da se prvo pogleda u ogledalo i preispita sebe.

Toliko od mene, mada mi je i ovo nepotrebno. I naravno molim da se ili napiše sve ovako ili nikako. Hvala", zaključio je Jagodić.

(Ajdin B.)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.