6.3.2024. 12:13
0
Koštao ga prigovor: Nakon sudije Manzana suspendovan i Jude Bellingham
Strasti oko kontroverzne utakmice Valencije i Real Madrida odigrane prethodnog vikenda se ne smiruju. Ceh je već platio sudija Jesus Gil Manzano koji će na duže hlađenje zbog lošeg suđenja, a danas je kaznu za crveni karton saznao i vezista Real Madrida Jude Bellingham.

Engleski fudbaler Jude Bellingham propustit će naredne dvije utakmice Real Madrida zbog crvenog kartona kojeg je dobio nakon završetka meča La Lige između Valencije i Real Madrida na Mestalli.

Duel je okončan na kontroverzan način. Real je bio u akciji, sudija Jesus Gil Manzano svirao je kraj dok je Brahim Diaz centrirao, pa pogodak kojeg je nekoliko sekundi kasnije postigao Bellingham nije priznat i ostalo je 2:2.

Igrači Reala odmah su okupirali sudiju Manzana. Najžešći u protestima bio je Jude Bellingham i sudija mu je zbog riječi koje mu je uputio pokazao direktan crveni karton.

Žalio se Real na ovaj karton. Međutim, Fudbalski savez Španije nije uvažio žalbu i Englez je suspendovanna dva meča, te će propustiti duele Celte i Osasune.

Bellingham je dobio i novčanu kaznu od 700 eura, Real je kažnjen sa 600 eura, a iz kraljevskog kluba već su najavili da će se ponovo žaliti na odluku o suspenziji.

S druge strane 40-godišnji sudija Manzano je suspendovan na neodređeno. Vrlo je vjerovatno da ga do kraja sezone nećemo gledati na terenima u La Ligi.

Jude Bellingham je suspenziju dobio zbog 'nepristojnog ponašanja' i 'riječi prezira' prema sudiji Manzanu.

Englez je očigledno bio najglasniji jer je u protestima učestvovao veliki broj fudbalera kraljevskog kluba i na kraju je ceh platio on i vjerovatno će naredna dva meča gledati s tribina.

Trener madridskog velikana Carlo Ancelotti nije mogao vjerovati da mu je sudija isključio ponajboljeg fudbalera. Otkrio je šta je Englez rekao Manzanu u gužvi.

"Šta da kažem? Nema tu previše priče. Nešto se čudno desilo. Imali smo posjed lopte i smatram da je trebao svirati kraj tek da je Valencia dobila posjed. Crveni karton Bellinghamu nam je više zasmetao. Nije ga opsovao, samo je rekao da to nije je*eni gol."

Ostaje nam da vidimo hoće li žalba Reala uroditi plodom. Teško da će biti usvojena s obzirom na to da je i pala odluka o poništenju kartona.

Bellingham je ove sezone fenomenalan u dresu kraljevskog kluba. U 22 utakmice La Lige postigao je 16 golova i upisao je tri asistencije.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.