12.3.2024. 12:37
0
Komšije izgubile talenta: Aleksandar Pavlović odabrao Njemačku ispred Srbije
Najtalentovaniji fudbaler porijeklom iz Srbije, Aleksandar Pavlović (19), u budućnosti će nastupati za reprezentaciju Njemačke.

Radi se o fudbaleru sredine terena koji će dobiti poziv Juliana Nagelsmanna za prijateljske utakmice protiv Francuske (23. mart) i Holandije (26. mart). U timu Elfa će zamijeniti Leona Goretzku, svog saigrača iz Bayerna.

Aleksandrovi roditelji su Srbi, ali je on rođen u Minhenu i čitavu svoju karijeru gradio je kroz njemački fudbal. Pored nastupa za Bayern, nosio je i dres reprezentacije Njemačke do 20 godina na dvije utakmice, a u prethodnom periodu se pominjalo da će nacionalni tim sačekati kako bi ga u A reprezentaciju postepeno uveo tek poslije Evropskog prvenstva.

Očigledno je došlo do promjene plana, pa će Pavlović biti član A selekcije Njemačke već ovog mjeseca, a tu vijest je ekskluzivno donio Bild i njena se zvanična potvrda očekuje svako malo.

Nakon što je prošle sezone prekomandovan u seniorski tim Bayerna, Aleksandar Pavlović je sada već standardan prvotimac sa 14 nastupa u svim takmičenjima.

U ovoj sezoni Bundeslige ima dva gola i dvije asistencije, a nedavno je bio starter i odigrao svih 90 minuta na meču protiv Lazija u osmini finala Lige šampiona.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.