20.3.2024. 15:10
0
Skandal trese Španiju: Specijalni agenti upali u prostorije Fudbalskog saveza, spominje se i ime bivšeg igrača Barcelone
FOTO: Screenshot/ marca
Centralna operativna jedinica španske Civilne zaštite jutros je upala u prostorije Španskog fudbalskog saveza zbog sumnje u koruptivne radnje.

Cijelom operacijom upravlja Sud prvog stepena iz Madrida, u koordinaciji s Uredom tužioca protiv korupcije i organiziranog kriminala. Provode je agenti Centralne operativne jedinice.

Kako španski mediji javljaju, sumnje u koruptivne radnje temelje se na nezakonskim ugovorima preko kojih se navodno prao novac.

Nalog o uvidu u spornu dokumentaciju izdao je sud koji istražuje i ugovore koje je Španski fudbalski savez potpisao sa Saudijskom Arabijom, domaćinom utakmica Španskog superkupa. 

U pregovorima je sudjelovala i kompanija Kosmos, čiji je vlasnik nekadašnji španjolski reprezentativac i defanzivac Barcelone Gerard Pique. 

Na temelju njih Španski fudbalski savez godišnje zaradi oko 40 miliona eura.

Istovremeno kad i upad u prostorije Saveza u madridskom predgrađu Las Rozas, događa se i premetačina domova njegovih zaposlenika i bivših zaposlenika. 

Pretražuju se kuće osumnjičenih u Madridu, Sevilji, Granadi i Malagi.

Pretražuje se i dom bivšeg predsjednika Španskog fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa, koji je suspendovan sa svih fudbalskih dužnosti na tri godine zbog seksističkog skandala s finala Svjetskog prvenstva za žene.

Kako navode španski mediji, za sada je uhapšeno sedam osoba, dok ih je još pet pod istragom.

Iz Španskog fudbalskog saveza se još nisu oglašavali o akciji koja je u toku.

Španija
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.