10.1.2024. 22:46
0
U spektakularnom meču Real Madrid bolji od gradskog rivala
U Saudijskoj Arabiji večeras je odigrano prvo polufinale Superkupa Španije, a snage su u madridskom derbiju odmjerili Real i Atletico. Fantastičan meč završen je rezultatom 3:3, a u produžecima je Real autogolom Stefana Slavića i golom Diaza došao do plasmana u finale.

Real, Atletico, Osasuna i Barcelona doputovali su u Saudijsku Arabiju da se bore za trofej, a prvog finalistu saznali smo večeras nakon spektakularnih 120 minuta.

Prvi gol u derbiju Madrida vidjeli smo nakon samo sedam minuta kada je nakon ubačaja iz kornera Mario Hermoso zabio za 1:0. Na sličan način Real je došao do izjednačenja. U 20. minuti je Luka Modrić izveo korner, a Antonio Rudger glavom loptu šalje u mrežu Oblaka.

Do kraja prvog dijela pala su još dva gola. Ferland Mendy zabio je za vodstvo Reala 2:1 u 29. minuti, a Antoine Griezmann je poravnao na 2:2 u 37. minuti.

Fantastičan fudbal viđen je i u drugih 45 minuta. Sijevale su šanse na obje strane, gol j visio u zraku, a onda u 78. minuti autogol Rudigera nakon udarca Alvara Morate i počelo je veliko slavlje ekipe Diega Simeonea.

Ancelottijev tim nakon toga kreće još ofanzivnije kako bi izjednačio. U 85. minuti Vinicius Junior je u šansi, Oblak je odbranio, a nedugo nakon toga Daniel Carvajal je snažnim udarcem jedan odbijanac spremio u mrežu rivala.

U drugoj od pet minuta nadoknade Real je mogao do slavlja i plasmana u finale bez produžetaka, ali je Brahim Diaz iskosa s desne strane prizemno pucao pokraj suprotne stative.

To je bila posljednja prilika koju smo vidjeli u 90 minuta, ali uslijedilo je još 30 minuta fudbalskog uzbuđenja.

Do 116. minute nije bilo promjena, a onda Joselu na ubačaj loše zahvata loptu, no nespretno Stefan Savić trese vlastitu mrežu.

Već u sljedećem napadu Atletico je mogao da se spasi, ali Griezmann šutira malo pored gola. U zadnjim sekundama i Oblak je otišao u peterac Reala kod jednog kornera, no uslijedila je kontra, Brahim Diaz je pretrčao Oblaka i na kraju loptu poslao u prazan gol za konačnih 5:3.

Ancelotti je u produžetku u 112. minuti ubacio mladog Ardu Gulera kome je ovo bio drugi nastup i čin ise da će Italijan ozbiljno računati na talentovanog Turčina.

Takođe, naglasimo da je Toni Kroos večeras bio omražen na stadionu jer su mu Arapi zviždali kod svakog dodira s loptom, a sve to zbog ranijih izjava u kojima je govorio da fudbaleri ne treba da idu u Saudijsku Arabiju.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.