27.3.2024. 16:14
0
Kako izgleda tabela poslije kazne Sarajevu: Bordo tim na minus četiri od Sloge
FOTO: Dnevni Avaz
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH izrekla je danas kaznu Sarajevu zbog prekida revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca.

Utakmica je prekinuta u 93. minuti pri rezultatu 2:1 za Borac, a Takmičarska komisija je dan poslije meč registrovala sa službenih 3:0 za Banjalučane.

Bordo timu su oduzeta tri boda, što se odrazilo na tabelu Wwin lige BiH. Sada Sarajevo nakon 23 kola, umjesto 37, ima 34 osvojena boda, te je 5. na tabeli.

Sada je četvrtoplasirana Sloga na četiri boda od Sarajeva, treći Velež ima 39, dok su Zrinjski s 46 i Borac s 58 daleko od tima s Koševa.

Sarajevu za 5. mjesto prijeti Posušje koje sada ima samo bod manje.

Vrijedi istaknuti da Sarajevo ima pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Bordo tim narednu utakmicu igra u petak kada će gostovati na Tušnju protiv Tuzla Cityja.

(Erna H.) 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.