27.3.2024. 21:07
0
Bliži se kraj: Lionel Messi otkrio kada će završiti karijeru
FOTO: instagram
Fudbaler Intera iz Miamija Lionel Messi rekao je da će završiti karijeru kada bude osjetio da više ne može da igra na visokom nivou.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena nije nagovijestio da će taj trenutak uskoro doći, ali je rekao da će moći da ga prepozna i da neće igrati duže nego što je potrebno.

“Znam da ću onog trenutka kada osjetim da više ne mogu da igram, kada osjetim da više ne uživam ili ako ne mogu da pomognem saigračima, završiti karijeru. Vrlo sam samokritičan. Znam kada sam dobar, kada sam loš, kada igram dobro, a kada loše”, rekao je Messi za jedan podcast, prenio je “Eurosport”.

Messi je veći dio karijere uspješno igrao za Barcelonu, odakle je 2021. godine prešao u Paris Saint Germain, a dvije godine kasnije u Inter iz Miamija. On je 2022. sa reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru, a 2023. dobio je rekordnu osmu Zlatnu loptu.

“Kada budem osjetio da je vrijeme da napravim taj korak, to ću uraditi ne misleći na godine. Ako se osjećam dobro, uvijek ću pokušavati da nastavim da se takmičim, pošto je to ono što volim i ono što znam da radim. Još nisam razmišljao o tome šta ću da radim kada se povučem. Sada pokušavam da uživam u fudbalu iz dana u dan.", istakao je Argentinac.

(Aldin B.)

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.