20.5.2024. 19:18
0
Rožmana pitali o njegovoj budućnosti na Koševu: Evo šta je odgovorio
Nakon utakmice između Sarajeva i Posušja, održana je press-konferencija na kojoj se obratio trener bordo tima Simon Rožman.

- Sigurno sam ljut, izgubiti bodove na ovakav način, jako neodgovorno u samoj završnici. Mislim da smo imali 5-6 dobrih 100% situacija. Kao što sam rekao, ozbiljna ekipa ne smije si priuštiti takve greške. Na kraju nismo napravili ono što smo zacrtali - započeo je.

Osvrnuo se na svoju sezonu provedenu na Koševu.

- Što se tiče same sezone, željeli smo postaviti strog sistem, sportsku kulturu. Puno toga je po mom mišljenju trebalo ispraviti, iako je bilo teško držati disciplinu. I danas ste vidjeli, kada malo popusti, kako se to kazni. Prva trećina je bila solidna, druga loša. Čak se pokazalo da bi ne bi bili prvi i da smo puno uložili i da smo dobili sve u drugom dijelu sezone. Kada smo se opet držali reda, ekipu ispred pojedinca, mislim da je ovih 11 utakmica bilo dosta dobrih. U prosjeku 15 i više šuteva na gol. Čak smo i dosta rano izborili Evropu. Sigurno to nije to što se na kraju želi, ali kako god. Kostur ekipe je dobar.

U posljednje vrijeme se spominjalo da bi Rožman mogao otići iz Sarajeva.

- Da, niko ne može biti imun na sve te stvari. Ja nisam taj koji bi bilo šta govorio, ja na to nemam utjecaja. Samo znam da za dalje uvijek cijeli klub mora disati kao jedan, ako želimo napraviti iskorak u Evropi. Osjećaj sigurno nije dobar, ali s tim moram živjeti. Zašto je to tako, nemam odgovora, kazao je Slovenac.

O planovima za dalje, naveo je:

- Znate da je sportski direktor suspendovan, ali mislim da ćemo jako brzo sjesti da vidimo šta i kako dalje. Znate i sami da, dok ne završi sezona, ne smijemo iznositi neke informacije i ne bi bilo fer da kažem da smo s nekim već dogovorili. U zadnje vrijeme je malo čudna situacija što se tiče rada sportsko direktora, ali riješit ćemo to u sljedećoj sedmici. Mislim da će nakon zadnje utakmice biti puno toga jasnije.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.