24.5.2024. 18:49
0
Velež s pet golova ispratio Tuzla City u Prvu ligu Federacije BiH
Velež je u okviru 33. kola Wwin lige BiH pobijedio Tuzlu City rezultatom 0:5.

Ekipa iz Mostara je mnogo bolje otvorila utakmicu i napadala je na gol Tuzle od samog početka.

U 31. minuti susreta Velež je došao do prednosti golom Mihaela Mlinarića na asistenciju Ede Vehabovića.

Nije se dugo čekalo na drugi gol, pa je u 39. minuti Velež poveo 0:2, opet golom Mlinarića. Ovog puta asistent je bio Denis Zvonić.

U drugom poluvremenu su gosti ponovo krenuli mnogo bolje pa su u 47. minuti došli i do trećeg gola na utakmici. Strijelac je bio Dino Halilović

Velež nije prestajao igrati ofanzivno nakon trećeg gola i konstantno su tražili šansu da postignu četvrti gol u Tuzli.

To se desilo u 55. minuti utakmice kada je mrežu Tuzle zatresao Tarik Šikalo. Domaćin je uspio doći do otješnog gola preko Irfana Hadžića u 82. minuti utakmice. 

Velež je u 89. minuti postigao i peti gol na ovoj utakmici preko Mlinarića koji je tako kompletirao het-trik.

Tuzla se nalazi na 11. mjestu tabele s 27 osvojenih bodova i oni će od iduće sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH, dok je Velež ostao na trećem mjestu s 59 osvojenih bodova i njih čekaju utakmice u Evropi.

(Sead M.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.