25.5.2024. 19:07
0
Pioniri FK Sarajevo prvaci države
Sezona Omladinske Premijer lige za pionire (U-15) završila je osvajanjem titule FK Sarajevo.

U odlučujućem meču, Sarajevo je pobijedilo Velež s rezultatom 2:0, a golove su postigli Vedad Husović i Andrija Pejaković. Nakon utakmice, mladim igračima Sarajeva uručen je pobjednički pehar i uslijedilo je veliko slavlje na Butmiru.

Trenerski dvojac Muhamed Džakmić i Elvis Sadiković dobili su brojne pohvale za svoj rad.

Istovremeno, Željezničar je ugostio Zrinjski i nadao se porazu Sarajeva kako bi osvojio titulu.

Iako se poraz Sarajeva nije ostvario, Željezničar je bio uvjerljiv protiv Zrinjskog, pobijedivši ih s 7:1. Bakir Mujkić se istaknuo s tri pogotka, dok su Davud Aljić, Amar Softić, Vedad Halilović i Davud Pružan svaki postigli po jedan gol. Jedini strijelac za Zrinjski bio je Daris Sokolović.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.