26.5.2024. 18:57
0
Željezničar pobijedio Borac, remi Sarajeva i Širokog, trijumf Posušja protiv Zvijezde 09
FOTO: N1
Spuštena je zavjesa na sezonu šampionata Bosne i Herecegovine, mečevima u Posušju, Širokog Brijegu i Sarajevu. Željezničar je savladao aktuelne prvake Borac 2:1 na Grbavici, Široki i Sarajevo remizirali su 2:2, a Posušje je na Mokrom Docu trijumfovaloa nad Zvijezdom 09 2:0.

Ekipa Dine Đurbuzovića riješila je pitanje pobjednika na Grbavica poslije pola sata igre, a junak Plavih bio je Aleksandar Boljević sa dva gola u mrežu Banjalučana. Sve što su fudbaleri Vinka Marinoivća uspjeli je gol Jove Lukića u finišu.

Borac aktuleni prvak Bosne i Hercegovine sezonu je završio sa 78 bodova, dva više u odnosu na Zrinjski. Željezničar s druge strane tešku sezonu na kraju je okončao na šestoj poziciji sa 43 osvojena boda.

Fudbaleri Sarajeva upisali su osmi remi sezone. Bordo tim je poveo preko Hamze Čatakovića u 4. minuti. Napadač Sarajeva sezonu završava kao drugi strijelac lige sa 17 pogodaka.

Sastav Borisa Pandže koji je imao debi na klupi tima sa Pecare, došao je do preokreta za deset minuta. Prvo je pogodio Matić u 19. minutu, a onda Mamić u 29. za 2:1. Konačnih 2:2 djelo je Anđušića u sudijskoj nadoknadi.

Sarajevo sezonu završava na četvrtom mjestu sa 53 boda, a Široki četiri poziciji niže sa 39 bodova.

Odlični tim Posušja nanio je 24 poraz najlošijem timu lige Zvijezdi 09, a tim iz Hercegovine zabilježio je 13. pobjedu u sezoni. Denis Ćorić sa Posušjem došao je do 13. ovosezonske pobjede golovima Pavkovića i Petrovića.

Posušje završava jako uspješnu godinu na petom mjestu, a Zvijezda 09 seli u niži rang.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.