25.6.2024. 16:37
0
Srđan Mandić o planovima za rekonstrukciju Koševa: Glavni razlog zašto nismo odmakli je politika FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo u februaru ove godine je najavio idejni projekat djelomične rekonstrukcije, sanacije i dogradnje Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ kako bi se stadion doveo na UEFA 4 kategoriju.

“Ovaj projekat bi bio samo prva faza. Odmah nakon završetka prve faze Klub će nastaviti raditi na prijedlozima za dalje unapređenje infrastrukturnih uslova, broja natkrivenih mjesta i ostalih sadržaja na stadionu s ciljem stvaranja boljeg ambijenta”, najavljeno je tada, no od svega neće biti ništa, barem za sada.

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, gostovao je u podcastu ‘MimoVas‘, te je detaljno objasnio kako su tekli pregovori sa čelnicima FK Sarajevo u protekle četiri godine.

Podsjećamo, 2021. godine FK Sarajevo je trebao preuzeti stadion “Asim Ferhatović Hase” te je potpisan i ugovor, no od svega se odustalo kada je promijenjena vlasnička struktura “Bordo kluba”.

Uslijedilo je nekoliko različitih prijedloga, a sve je kulminiralo u februaru 2024. godine, kada se činilo da će bar jedan dio stadiona konačno biti rekonstruisan. Ipak, prema riječima Mandića, od toga se jako brzo odustalo te za sada nije poznato hoće li bilo biti bilo kakvih promjena.

Načelnik Općine Centar je istaknuo da je glavni razlog zašto se ništa nije desilo za vrijeme njegovog mandata politika Fudbalskog kluba Sarajevo.

Dio razgovora o svemu vezanom za popularno “Koševo” pogledajte u videoprilogu ispod teksta s početkom od 39 minute.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.