27.6.2024. 7:45
0
Dok se čeka Piksijeva smjena - Vučić "niz vodu" pustio drugog čovjeka iz Saveza: Krivac je za "smrtni grijeh"
Počela je čistka u FS Srbije. Prvi koji će letiti nije Dragan Stojković. Očekivalo se da legendarni Piksi dobije otkaz, ali prije njega Aleksandar Vučić je odlučio smijeniti glavnog operativca Saveza.

Prvi koji plaća ceh je dosadašnji generalni sekretar Jovan Šurbatović. Zanimljivo da on neće biti smijenjen zbog slabih rezlutata, već zbog drugog "smrtnog grijeha".

Poznato je da na svim poljima vlada veliko rivalstvo između Hrvatske i Srbije, a na kraju je Šurbatoviću presudilo to što je odlučio da se Orlovi putuju avionom hrvatske kompanije.

Predsjednik Aleksandaru Vučiću je jako zasmetalo što je odabrana baš hrvatska kompanija zbog čega je momentalno zatražio Šurbatovićevu smjenu.

Zanimljivo da je tokom turnira Šurbatović prijetio istupanjem Srbije sa Eura, ali niz propusta što se tiče same organizacije u Njemačkoj su dodatni razlozi za njegovu smjenu.

Njemu se već duže vremena drmala stolica, još nakon Mundijala u Kataru kada su čelnici Saveza uzeli tri puta veće premije od samih fudbalera.

"Pomilovan" je Šurbatović do sada nekoliko puta, međutim nakon angažovanja hrvatske aviokompanije spasa mu nema te je on prvi na listi za otkaz, prenosi Sportsport.ba.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.