30.6.2024. 20:43
0
Engleska nakon preokreta i produžetaka izbacila Slovačku i plasirala se u četvrtfinale
FOTO: screenshot/x/@euro2024
Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva pobjedom protiv Slovačke rezultatom 2:1.

Slovaci su u meču odigranom u Gelsenkirchenu bili nadomak senzacije, ali na kraju ipak nisu uspjeli da je kreiraju.

Gordi Albion je i u ovom kao i u svim mečevima grupne faze djelovao očajno, a pomalo i pogubljeno.

Igrala se 25. minuta kada je Slovačka povela. Strijelac je sjajni Ivan Schranz koji je lijepo matirao Pickforda nakon što ga je nesebično proigrao Strelec.

Ovo je inače bio treći gol za igrača Sparte kojim se izjednačio sa Mikutadzeom iz Gruzije na vrhu ove liste.

Nakon toga Englezi su krenuli na sve ili ništa. Njihov selektor Southgate je bacio sve karte u napad, a do gola dolaze tek u 96. minuti  kada Bellingham sjajno pogađa makazicama.

Gol koji će ući u konkurenciju za najljepši na ovom turniru.

Potom u drugoj minuti prvog produžetka u strijelce se upisuje i Harry Kane koji tako postavlja, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Naredni protivnik Engleske će biti sjajna Švicarska koja je jučer izbacila Italiju rezultatom 2:0. Taj se meč igra 6. jula.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.