14.12.2015. 14:17
0
"Nikoga nisam vidio da je rekao: 'Hajde Sifete idi', Podžić se izvinio i onda je krenula rasprava"
Prema informacijama do kojih smo došli, za 27. decembar ove godine zakazana je hitna sjednica Glavnog odbora Demokratske fronte na kojoj će se glasati o tome da li će Sifet Podžić ostati na poziciji generalnog sekretara stranke.

U zadnjih nekoliko sedmica se članstvo DF-a izuzetno negativno izjasnilo o glasanju Sifeta Podžića, kao delegata u Domu naroda BiH, za imenovanje odlikovanog četnickog vojvode Nikole Poplašena na čelo Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Podsjećanja radi, nakon velikog pritiska javnosti, Podžić je uputio javno izvinjenje zbog onoga što je učinio tokom glasanja. 

Navodno su odnosi unutar DF-a, pogotovo u Zeničko-dobojskom kantonu, dodatno zakomplikovani nakon što su bivši članovi OO Tešanj doveli u pitanje rezultate nedavno završenog Kongresa jer je izbor delegata, uz Podžića, vršio osuđivani Mufid Lojo koji je nakon Kongresa nestao iz stranke.

Pozvali smo Emira Suljagića kako bismo vidjeli koliko su ove informacije koje smo dobili tačne.

"Neću komentarisati ništa što ima bilo kakve veze sa strankom, Sifetom Podžićem i cijelom tom, kako da kažem, aferom, te vas molim da to razumijete", poručio je kratko Suljagić na pitanje o hitnoj sjednici na kojoj će se glasati o navodnoj smjeni Podžića.

Također, Suljagić je poručio da nema nikakvih informacija kada je u pitanju Mufid Lojo za kojeg smo ranije napisali da je vršio izbor delegata u DF-u tokom Kongresa ove stranke.

Pokušali smo dobiti i komentar Sifeta Podžića, ali on nije odgovarao na naše telefonske pozive. Komentar Samera Rešidata ćemo dobiti nešto kasnije, pa ćemo ga naknadno objaviti. Ipak, na naše pozive je odgovorio Goran Bulajić, predsjednik Glavnog odbora Demokratske fronte. Bulajić je za Source.ba portal poručio sljedeće:

"Ja sam zakazao sjednicu u svojstvu predsjednika Glavnog odbora. Bit će to regularna sjednica, neće se na njoj raspravljati o smjeni Sifeta Podžića. Dnevni red još nismo definisali, iako će biti razgovora o tom famoznom slučaju kada je u pitanju Podžić. Sjednica će biti održana 27. decembra u Sarajevu, u prostorijama Općine Centar", rekao je na početku razgovora za Source.ba portal Goran Bulajić.

"Raspravljano je na prošloj sjednici o Podžiću, ali nije zauzet nikakav stav. Iako se Sifet izvinio, određenim ljudima ne valja ni kada se izvineš, ni kada pogriješiš. Ja lično nemam izgrađen stav iz argumenata, iako postoje različiti argumenti članova Glavnog odbora DF-a. Iskren da budem nisam za takvu sječu glava ako neko pogriješi. Nikoga nisam vidio da je rekao: 'Hajde Sifete idi'. Sifet se izvinio i onda je krenula rasprava. Na kraju smo svi bili saglasni da ta sjednica nije za tu diskusiju. Onda smo se jednostavno sklonili sa slučaja Poplašen, pa smo rekli da ćemo nastaviti drugi put. Ne znam kakav će biti epilog toga", kaže Bulajić za naš portal.

Kao što smo već napisali, navodno su odnosi unutar DF-a, pogotovo u Zeničko-dobojskom kantonu, dodatno zakomplikovani nakon što su bivši članovi OO Tešanj doveli u pitanje rezultate nedavno završenog Kongresa jer je izbor delegata, uz Podžića, vršio osuđivani Mufid Lojo koji je nakon Kongresa nestao iz stranke.

"Znam da je nešto poštom stiglo iz OO Tešanj i ima tu potpisnika koji su nezadovoljni određenim situacijama, ali mislim da to još nije obrađeno. Poznajem Mufida Loju, ako je to tako oko osuđivanja, onda je to tako, iako ne znam da li je on osuđivan. On je bio u određenom svojstvu na prvom Kongresu, nisam siguran u kojoj funkciji. Mislim da OO Tešanj nije to uzimao kao jednu od stavki. Upratio sam da je svaki grad imao neke svoje probleme, jer smo mlada stranka", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Goran Bulajić, predsjednik Glavnog odbora Demokratske fronte.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.