12.7.2016. 20:15
0
Pokemon Go nas pretvara u čudovišta: Vojnik tražio Pokemone na nevjerovatnom mjestu
Otkako je Nintendo predstavio pošast zvanu Pokemon Go, igra je zaludila čitavi svijet.

Jedna žena u američkom Wyomingu u potrazi za simpatičnim bićima pronašla je leš, vozači loveći ih riskiraju živote, a igrači koji su se ozlijedili tražeći Pokemone svakim danom sve su brojniji.

Najnovija viralna priča stiže iz Iraka.

Louis Park, 26-godišnji je američki vojnik koji se dobrovoljno bori protiv ISIS-a u Iraku. Na Facebooku je objavio sliku s "terena" uz poruku kako je upravo uhvatio svog prvog Pokemona.



Spoj rata i jednostavnih radosti svakodnevnog života gotovo instantno postali su predmet pažnje na internetu, no Park se nada da će viralnost njegove fotografije privući pozornost i na prave probleme u Iraku.

U međuvremenu, fotografiju je sakrio od javnosti, a to je obrazložio posljednjom objavom.

"Tužno da je potrebna popularna kultura da skrene pažnju na prave probleme. Ja ne trebam publicitet, Asirci i Kurdi trebaju", između ostalog, napisao je mladi vojnik. 

Park je zasigurno privukao pažnju javnosti, no koliko će se pričati o pravim problemima zasad ostaje upitno. "Pokemaniji" su se u međuvremenu na Twitteru priključili i američki marinci. 

"Pokemon Go pretvara nas u čudovišta, ali barem ljudi više izlaze", zaključio je jedan tviteraš.

(Anesa Agović / Index.hr)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.