18.6.2024. 10:57
0
Meteorolozi objavili prognozu: Visoke temperature do kraja sedmice, osvježenje stiže od 24. juna
FOTO: ilustracija/patria
Vremenske prilike do kraja radne sedmice na prostoru Bosne i Hercegovine bit će u znaku pravog ljetnog vremena.

Prevladavat će sunčano vrijeme sa malo ili nimalo oblaka uz vrućinu koja će naročito biti izražena na jugu zemlje. Boravak na otvorenom bit će ugodniji u planinskim područjima.

Niže temperature i planinska svježina povoljno će djelovati na izletnike koji će morati povesti više pažnje na visok indeks UV zračenja.

U danima vikenda izgledno je povećanje oblačnosti uz nešto niže ali i dalje visoke temperature. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi koji bi mogli biti izraženiji u centralnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će između 14°C i 20°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 23°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 32°C i 38°C, u Hercegovini do 40°C.

Početkom sljedeće sedmice (24. juni) prema raspoloživim sinoptičkim materijalima biće još svježije uz veću mogućnost za padavine. Padavine se očekuju na čitavom prostoru naše zemlje. Stabilizacija vremenskih prilika prognozira od 27. juna.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 26°C do 31°C, jugu zemlje do 33°C.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.