5.9.2023. 9:02
0
Južni Sudanci se oglasili zbog košarkaša Srbije koji je ostao bez bubrega
FOTO: SkySports
Košarkaški savez Južnog Sudana oglasio se zvaničnim saopštenjem nakon što je reprezentativac Srbije Boriša Simanić, kao posljedica udarca Nunija Omota pri jednom duelu, morao hitno da bude operisan.

Simanić je pri jednom duelu dobio udarac u predjelu stomaka, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu, operisan, a tom prilikom mu je odstranjen bubreg.

“Košarkaški savez Južnog Sudana dobio je informaciju o povredi Boriše Simanića i odstranjivanju bubrega, kao posljedici nesreće koja se dogodila na meču protiv Srbije u okviru Svjetskog prvenstva.

Do nesreće je došlo prilikom kontakta Simanića i Nunija Omota. Nadležni su pregledali incident odmah potom i zaključili da nema nikakvog prekršaja. U tom trenutku ni igrači ni savez nisu znali koliko je ozbiljna Simanićeva povreda. Ovaj razvoj je bio nenamjeran i nesretan“, navedeno je na početku saopštenja.

Potom su prenete riječi samog Nunija Omota o ovom incidentu:

“Tužan sam zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, razumijem iz prve ruke ozbiljnost situacije i žao mi je jer se dogodila. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za njega, i da se što prije vrati na parket“, rekao je Omot, prenosi N1.

Nakon toga, u Južnom Sudanu su poručili i da je i sam Omot doživio zlostavljanje:

“Savez bi također želio da se osvrne na rasizam i uznemiravanje koje je doživio Omot nakon vijesti o nesretnom razvoju situacije. Osuđujemo bilo kakav vid rasizma ka igraču. Košarka je sport koji je prepoznat širom sveta kao način da spoji ljude prije nego što je osuđe predrasuda“, navedeno je u saopštenju Južnog Sudana, uz želje za brz Simanićev oporavak.

 


(Elmedina H.)

 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.