3.10.2023. 9:47
0
Nurkić govorio za medije u Americi: “Ratovi nisu dobri ni za koga”
FOTO: FIBA
Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić zvanično je predstavljen u dresu Phoenix Sunsa.

U druženju sa novinarima izrazio je svoje mišljenje o rasprostranjenosti oružja u SAD.

“Još uvijek ne znam zašto svi imaju toliko oružja. Do današnjeg dana to ne mogu razumjeti, smatram da bi djeca trebala biti sigurnija u našim školama. Čak i ako vidite lažno oružje, šta god da se pojavi na društvenim mrežama i da ih djeca imaju u školama, mislim da je to jako loše. Ponekad ne možete kontrolisati određene stvari na svim platformama društvenih mreža koje imamo”, izjavio je Nurkić i dodao:

“Bolji svijet definitivno će biti onaj bez oružja jer svi ovi ratovi širom svijeta nisu dobri ni za koga, posebno za ljude koji prolaze kroz to i gube živote bez razloga. Rat ne donosi ništa, samo tugu i srceparajuće stvari.”

Nurkić je do ovog ljeta nastupao za Portland Trail Blazerse. Prije toga, igrao je za Chicago Bullse koji su ga 2014. godine birali na draftu, a kasnije trejdovali u Denver Nuggetse.

Popularni Bosnian Beast je odigrao ukupno 463 utakmice u NBA ligi, prenosi N1.

(Mubina Lj.I.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.