7.12.2023. 19:47
0
Košarkaš koji je napravio haos u Skenderiji: Još uvijek me pitaju "jesi ti ona budala što je dizala tri prsta u Sarajevu?"
Nekadašnji košarkaš Igokee Milijan Bocka (41) gostovao je u podkastu "Jao Mile" i tom prilikom se prisjetio pokazivanja tri prsta u Skenderiji protiv sarajevske Bosne.
Bilo je to prije 15 godina. To je bio finalni duel između Igokee i sarajevske Bosne.

- U Skenderiji, to je malo teža priča. To je bilo finale sa Igokeom, protiv sarajevske Bosne. To je finale lige, mi igramo tamo, rezultat 69:66. Ja prolazim pored, to je psovanje majke srpske, haos... Puna Skenderija. A ja klinac, lud, šta znam šta se igra, hoću ono moje, da ukradem loptu i da zakucam. 

Bukvalno na 200 posto igram. I nešto ulazim, dajem trojku i preklop u glavi. Izlazim, oni me pljuju i pljuju me. Ja dignem tri prsta s obje ruke. Brate moj! Taj delirijum u hali. 

Prekid utakmice. Ja mislim da taj strah u meni, a ja se ničega ne bojim, da ti stojiš na klupi, 500 ljudi onako drma, gađaju te telefonima, upaljačima, kovanicama - rekao je Bocka u podkastu "Jao Mile".

Nakon toga je prekinuta utakmica.

- Mi odlazimo u tunel, nema Bajića i nema stručnog štaba. Okreneš se, oni se tuku sa ljudima pored tribina, ovaj ovog drži za gušu... Haos. A ja pojma nemam. Ne znam ja da sam ja to zakuhao. U tom momentu je to bio moj revolt jer me psuju. 

Kasnije niko ne smije da se vrati, ja uđem u halu, svi mi skandiraju. "Šta je ovo, majko moja rođena", mislim. Na konferenciji za medije poslije meča se izvinim, stvarno nisam znao da će tako biti. Ja stvarno nisam nacionalista, mislim da nijedan sportista nije.

Klinac, budala! Jedva smo izvukli živu glavu, izgubili utakmicu, krenuli nazad. Majstor staje na benzinsku pumpu u Zenici. Uf! Mi izašli iz autobusa, lik u kola da vadi palicu, da nas tuku. Mi bijeg u autobus, nas 12 i treneri. 

Pobjegli, gas, spašavaj živu glavu. Ljeti na granici, kad idem na more, kažu "Jesi ti ona budala što je dizala tri prsta u Sarajevu?". Ostalo je zapamćeno. Koji sam ja ludak. A iz želje, ne da bih ja nekoga uvrijedio - rekao je Miljan Bocka u podkastu "Jao Mile".



(Ajdin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.