10.12.2023. 15:37
0
Musa i Hezonja vodili Real do nove pobjede: "Kraljevi" posao završili već u prvoj četvrtini
FOTO: x/real madrid basket
Košarkaši Real Madrida nastavili su sa sjajnim partijama, te su u 13. kolu Endesa lige ostvarili visoku pobjedu protiv Gran Kanarije (97:71).

Madriđani su sjajno otvorili meč i poslije uvodne četiri minute imali 14:0. Nakon prve četvrtine su imali 17 poena prednosti (31:14) i već tada je bilo jasno u kojem smjeru će utakmica ići.

Bh. rperezentativac Džanan Musa je proveo 18 minuta na parketu i ostvario učinak od 15 poena. Efikasniji od njega bio je jedino reprezentativac Hrvatske Mario Hezonja koji je ubacio 19 poena, a čak 15 je dao u prvoj dionici.

Kod Gran Kanarije se istakao Ethan Happ sa 26 ubačaja.

Podsjetimo, Musi i društvu je ovo bila 12. prvenstvena pobjeda, a do sada ih je u Endesa ligi savladala jedino Unikaha za koju igra Nihad Đedović

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.