19.2.2024. 8:28
0
Spektakl na NBA All Star meču: Ispisana je historija, probijena granica od 200 poena
FOTO: Screenshot/x
Historijska NBA All-Star utakmica odigrana je u Indianapolisu.

Prvi put je na reviji najvećih zvijezda najjače lige jedna ekipa uspjela postići više od 200 poena. To je bio Istok, koji je pobijedio Zapad 211:186.

Bila je to utakmica u skladu trenda koji je zavladao NBA ligom, kiše koševa i trica. Ekipe su dakle zajedno postigle gotovo 400 poena, a još jedan podatak govori kakav je to bio meč. All-Star utakmica 1953. godine završila je s ukupno 154 poena. Ova pak sada s nestvarnih 168 pokušaja za tricu.

Najviše, čak 23 puta, iz daljine je pokušavao MVP ovog meča Damian Lillard. Pogodio je 11 trica od 23 pokušaja, među kojima i onaj s centra za ukupno 39 poena. Dodao je 6 asistencija i 3 skoka te je time zaslužio trofej Kobe Bryant, koji se dodjeljuje najkorisnijem igraču revije najboljih NBA košarkaša.

Najefikasniji na All-Staru bio je Karl-Anthony Towns. On je je za samo 27 minuta postigao čak 50 poena. I on je pokušao puno puta za tricu (13), ali je pogodio samo četiri. No ubacio je zato 19 pokušaja za dva te do spomenutih 50 koševa došao bez ijednog slobodnog bacanja.

Tyrese Haliburton je za pobjednike postigao 32 poena uz 10 trica, a Jaylen Brown je bio drugi najefikasniji kod Istoka s 36 poena.

Kod poraženog Zapada je osim KAT-a efikasan bio još samo SGA. Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 31 poen. Trice je gađao 7/10, prenosi Index.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.