14.7.2023. 19:11
0
Četiri koraka da zaštitite kosu tokom sunčanja
Ljeto je vrijeme kada smo najviše izloženi suncu, a dok uglavnom govorimo o tome kako da zaštitimo kožu sunčevih zraka, često zaboravljamo na kosu i kožu glave.

Ostavljanje kose nezaštićenom može dovesti do oštećenja kao što su lomljivost i suvoća, a takođe može dovesti do opekotina vlasišta od sunca. Zbog toga je važno da imate dvostruki pristup zaštiti od sunca, za kosu i kožu glave.

To znači da koristite kremu za sunčanje i sredstvo za zaštitu od toplote zajedno sa fizičkim barijerama kao što su šeširi sa širokim obodom i suncobrani kako biste blokirali sunce i pružili UV zaštitu vašoj kosi i vlasištu.

Održavajte kosu hidriranom

Pošto izlaganje suncu isušuje vašu kosu, važno je da kosa bude što je moguće vlažnija.

Obavezno pijte puno vode prije nego što provedete dan na suncu i spakujte hidratantne grickalice poput voća i povrća sa visokim sadržajem vode. 

Na kosu nanesete proizvod za dubinsko hidriranje da biste zatvorili vlagu prije izlaganja suncu.

Rjeđe koristite šampon

Šamponiranjem kose svaki dan smanjuju se prirodnih ulja na vlasima, a ovo odsustvo prirodnih ulja za kožu glave može podstaći da vaše vlasište previše proizvodi sebum.

Nanesite SPF na svu izloženu kožu

Kada nanosimo kremu za sunčanje, težimo da se fokusiramo na lice i tijelo od vrata nadole. Ali, trebalo bi da kremu nanosima na sva izložena područja.

Koristite sredstvo za zaštitu od toplote na kosi

Proizvodi za kosu za zaštitu od toplote stvaraju barijeru bez težine između pramenova vaše kose i izvora toplote, bilo da je to presa za kosu ili sunce.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.