22.4.2017. 8:59
11
"Elita u Sarajevu su najveći mahalaši, a ja to zovem elita bez 'e'. Ti urbanisti su gori od papaka"
Indira Kučuk Sorguč ovih dana intenzivno radi na pripremi nove predstave, a umjesto Nele Đenisijević, ulogu mahaluše u Indirinoj predstavi igrati će Aida Bukva.

"Aida je jedna mlada glumica i komičarka. Poslije mojih fenomenalnih uspjeha, preko 400 predstava naša muze Nela je otišla da živi u Belgiju. Došao je red nakon pet godina razmišljala sam šta dalje i Aida i ja smo zajedno napravile interesantan i intrigantan tekst koji će ona izvoditi. Počele su probe, predstava se zove 'Ja, mahaluša', pod tim je brandom, ali pravi naziv je 'Bosanac nekada i sad' gdje smo mi željele da pokažemo šta je to nekada bilo, a kako sada", rekla je književnica i autorica bestselera, a kasnije i predstave 'Ja, mahaluša', Indira Kučuk Sorguč za Source.

Indira Kučuk Sorguč rekla je za naš portal ko su to mahalaši u Sarajevu, ali prokomentarisala je i njen odnos sa Draganom Marinkovićem Macom, sa kojim je imala i sudski spor zbog predstave Mahalac. 

"Ne mogu naći zajednički jezik sa lažovima i petljancima. Ja sam morala svoje djelo da na neki način zaštitim. Ružno je kada neko ko je završio neke škole posegne za tuđim djelom, posebno kada mu je neko omogućio da izađe iz sivila iz onoga što je bio, a bio je u žabokrečini to svi znaju dok se nije pojavila Indira sa 'Mahalcem'", rekla je Indira Kučuk Sorguč za Source.

Sa Indirom Kučuk Sorguč razgovarali smo i o ljubavi te muško ženskim odnosima, koji su jedna od glavnih tema o kojima ona piše. 

"Mnogo pišem i radim. Pored ovog projekta sa Aidom pišem i jednu komediju za više glumaca i mislim da bi na proljeće 2018. godine mogla izaći. A namjeravam raditi i jedan veliki mjuzikl, ali to nakon te predstave, jer smatram da je BiH potreban njen mjuzikl, gdje su akteri i autori svi iz BiH, da sa njim možemo otići i van granica naše zemlje", rekla je Indira za naš portal.

Cijeli intervju sa Indirom Kučuk Sorguč pogledajte u priloženom videu.

Novinarka: Merima Druškić
Snimatelj i montažer: Ramiz Uzunović

 
11
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.