20.1.2024. 11:59
0
Škola u Čapljini učenicima zabranila mobitele na nastavi, većina roditelja podržala zabranu
Osnovna škola "Vladimir Pavlović" u Čapljini zabranila je djeci unošenje mobitela u prostorije škole. Ova odluka stupa na snagu 22. januara, to jeste u ponedjeljak, prenosi Dnevni avaz.

Direktor škole Mateo Jovanović za portal "Avaza" objašnjava kako je došlo do ove odluke i koje će imati posljedice ona djeca koja budu kršila ovo pravilo.

- Mi smo najveća škola koja je uvela tu zabranu, naša škola broji 1.025 učenika - kaže na početku razgovora za portal "Avaza" Mateo Jovanović.

- Napravili smo jednu radionicu gdje smo pozvali eminentne stručnjake da objasne ljudima, roditeljima šta znači ekranizacija i šta rade ekrani njihovoj djeci od najmanjih uzrasta pa do ovih najvećih. I onda smo došli na tu ideju da bi mogli napraviti jednu anketu koju bi proveli među roditeljima, prije toga smo iznijeli taj prijedlog vijeću roditelja gdje su oni to objeručke prihvatili - rekao je direktor ove ustanove za Avaz.

I ta anketa je predstavljena roditeljima za vrijeme roditeljskih sastanaka preko praznika gdje je 77 posto roditelja odgovorilo pozitivno na to da se zabrani nošenje pametnih telefona u školu, 7 posto je bilo njih koji su bili protiv toga, dok 16 posto roditelja nije došlo na roditeljski sastanak - kaže Jovanović za portal "Avaza".

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.