19.6.2023. 8:54
0
Nele Karajlić ponovo o Seji Seksonu: "Očigledno je da imamo potpuno različita mišljenja o događajima iz devedesetih. Pjesme 'Zabranjenog pušenja' će živjeti duže od nas dvojice"
Nele Karajlić, nekadašnji frontmen Zabranjenog pušenja, poručio je kako će pjesme ove grupe živjeti duže od njega i Seje Seksona.

- Očigledno je da Sejo i ja imamo potpuno različita mišljenja ne samo o "Zabranjenom pušenju", nego i o svim događajima koji su ostali iza nas, a koji su obilježili devedesete. Ali, ne bojte se. Pjesme su mnogo bolje i plemenitije od ljudi. Osim toga, ljudi žive kraće i tako će pjesme "Zabranjenog pušenja" živjeti duže od Seje i mene, rekao je Karajlić.

Potom je prokomentarisao i optužbe koje se tiču njegovih izjava o Sarajevu. Izdvaja se tu navodna izjava o ulasku u Sarajevo na tenku. 

- Zaista ne znam. Ja sam prije rata pobjegao iz Sarajeva da ne bih morao da vozim bilo koje drugo vozilo osim osobnog automobila, kazao je on u intervjuu za Nezavisne.

Govorio je Karajlić i o svom nastupu na Tjentištu, a novinara je zanimalo da li je Nele odrastao na partizanskim filmovima.

- Mi smo bili prva generacija koja je identifikovala partizanske filmove kao neku vrstu propagande. Naša pjesma "Neću da budem Švabo" govori o tome. Danas kada gledam s ove distance to i nije bilo tako loše. Filmovi su bili sjajni, a mi smo odrastali u ljubavi. Čak i da je sve to bila samo ideologija, mi smo bili učeni da volimo. Danas djecu uče onom suprotnom, istakao je Karajlić.

Svoj komentar dao je i na rusku agresiju na Ukrajinu. Karajlić je to okarakterisao kao "sukob u Ukrajini". 

- Sukob u Ukrajini je drugo poluvrijeme. Prvo smo gledali mi uživo, poručio je.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.