27.6.2023. 21:49
0
Ovo su najskuplje pjesme i spotovi na estradi: Emina Jahović zakupila aerodrom u Istanbulu, Saša Kovačević angažovao 200 statista
Veliki broj javnih ličnosti postali su zvijezde zahvaljujući dobrim hitovima. Neki od njih spremni su da daju i pozamašne svote novca za pjesmu, ali i spotove, što im se isplatilo.

Emina Jahović 

Emina Jahović poznata je kao neko ko voli da ulaže u svoju karijeru, pa je za snimanje jednog spota zakupila čak i cijeli aerodrom u Istanbulu, dok ju je duet sa kolegom Dženanom Lončarević koštao oko 8.000 eura.

Pjevačica nerijetko impresionira svojim pjesmama, spotovima, ali i duetima. Spot za pjesmu “Beograd priča” sa Dženanom Lončarevićem, koja je postala veliki hit, navodno ju je koštao oko 8.000 eura. Međutim, ona je uložila i pozamašnu sumu novca za spot za pjesmu “Opet si s njom” za koji je zakupila čak cijeli aerodrom u Istanbulu. Spot je sniman na dvije lokacije Istanbul-Beograd i smatra se jednim od njenih najskupljih projekata.

Ona je za snimanje iznajmila avion, helikopter i Lamborghini.

Boban Rajović 

Vlasnik jednog od najvećih hitova je Boban Rajović. Pjesmu “Usne boje vina” je platio skoro 19.000 eura i do danas je ostala njegova lična karta.

Numeru su radili Romario i legendarna Marina Tucaković. Ipak, zajedno sa spotom pjesma ga je koštala znatno više, čak 35.000 eura.

Kako je jednom prilikom ispričao za domaće medije zahvaljujući toj pjesmi konačno je finansijski stao na noge, vratio dugove i uspio da snimi treći album, koji ga je koštao 95.000 eura.

Rada Manojlović

Rada je pjesmu “Pola dva” platila 20.000 eura, a kako je jednom prilikom istakla smatra da joj se uloženi novac isplatio jer je numera bila izuzetno tražena i slušana.

Adil Maksutović 

Adil je baladu “Laku noć” platio 25.000 eura. Investicija se isplatila, jer je zahvaljujući pjesmi zaradio mnogo više. Adil je, samo kao nagradu na jednom festivalu, dobio dvadeset pet hiljada eura i tako u startu vratio uloženi novac.

Nataša Bekvalac

Nataša je pjesmu “Mala plava”, koju je uradio Slobodan Veljković Cobi, platila oko 30.000 eura. Pjesma joj se nije dopala na prvo slušanje, a postala je jedan od njenih najvećih hitova.

Aleksandra Prijović 

Samo za ekranizaciju numere “Zvuk tišine” potrošila je 40.000 eura.

Marija Šerifović

S obzirom na to da je jpesma „Molitva“ proglašena za najbolju na Evroviziji 2007. godine, u ekranizaciju ove numere uloženo je navodno 75.000 eura.

Saša Kovačević

Za Sašu kažu da je vlasnik najskupljeg spota na estradi. Video ostvarenje za pjesmu “Prevarena” je snimljeno u Maroku i na setu je bilo više od 200 statista i glumaca.

Kako su pisali domaći mediji, ovaj spot je navodno najskuplji koji je ikada snimljen. Tokom snimanja je bilo prisutno preko 200 statista i glumaca, a još ga nazivaju i spektaklom. Spot je navodno koštao 100.000 eura.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.