28.11.2023. 22:46
0
Ovoj ženi je Goran Bregović posvetio veliki hit "Bitanga i princeza"
Osamdesete godine prošlog vijeka obilježile su mnoge lijepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najljepših bila je Ljiljana Tica. Upravo je lijepoj Liljani, Goran Bregović posvetio čuvenu pjesmu "Bitanga i princeza".

U to vrijeme Ljiljana Tica bila je najpopularnija jugoslavenska manekenka. Osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom i nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

Njena ljepota nije znala za granice, modne kuće su se otimale za nju.
Dobila je priliku da se okuša i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu “Vojnikova ljubav” davne 1976. Tada je kadar dijelila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom.

Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspjelo.

Prva mladalačka ljubav s kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, obilježena je zabavom, anegdotama i smijehom. Ipak, njen život posebno je obilježila veza s muzičarem Goranom Bregovićem.

Ljiljana je bila prava zvijezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli ljepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela. Zajedno su bili dvije godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobjegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pjesmu – „Bitanga i princeza“. U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobjedivši na izboru Elite lice godine časopisa Bazar, Tica je otputovala na svjetsko takmičenje ljepote u Akapulco. To joj je otvorilo vrata svjetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila, piše scena.hr.

Na jednom gala prijemu upoznala je čovjeka za kojeg se udala, tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa Elle. Vjenčali su se 1987. na Hvaru, gdje je obavljeno i crkveno vjenčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju, piše Azra.




(Aldin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.