4.7.2023. 16:02
0
Meta staje na crtu Twitteru sa konkurentskom aplikacijom pod nazivom Threads
FOTO: ilustracija
Tehnološka kompanija Meta je spremna da predstavi novu aplikaciju Threads koja je osmišljena kao konkurencija Twitteru što predstavlja direktan izazov platformi društvenih medija u vlasništvu Elona Muska, navodi AP.

Aplikacija za mikroblogove pojavila se na Appleovom App Storeu, što ukazuje da će debitovati već u četvrtak. Naplaćuje se kao „aplikacija za razgovor zasnovana na tekstu“ koja je povezana sa Instagramom, a opis ukazuje da se radi o iskustvu mikroblogovanja nalik Twitteru.

“Threads je mjesto gdje se zajednice okupljaju kako bi razgovarali o svemu, od tema do kojih vam je stalo do onoga što će biti u trendu sutra”, navodi se u najavi.

Ova vijest došla je samo nekoliko dana nakon što je izvršni predsjednik Twittera Elon Musk najavio privremeno ograničenje broja objava koje korisnici mogu pročitati na stranici ove društvene mreže.

Očekuje se da će Threads, koji će zapravo služiti kao Instagramova aplikacija za tekstualnu konverzaciju, biti slobodna za korištenje već od četvrtka te omogućiti korisnicima da prate račune koje prate na platformi za razmjenu fotografija i da zadrže isto korisničko ime, pokazale su informacije sa Appleovog App Storea.

Posljednje Muskove najave o rješavanju scrapinga podataka (preuzimanja podataka sa mreže bez dozvole rukovodstva kompanija) izazvale su žestoku reakciju korisnika Twittera, a stručnjaci za oglase rekli su da će to potkopati novu izvršnu direktoricu Lindu Yaccarino, koja je na tu funkciju stupila prošlog mjeseca.

Meta nije odgovorila na Reutersov upit kada bi se lansiranje aplikacije Threads moglo očekivati na Google Play Storeu.

Sve više kompanija obustavlja naloge, prestaju se oglašavati ili potpuno napuštaju Twitter, platformu koju je Elon Musk preuzeo krajem prošle godine.

Također, sve više korisnika Twittera je zabrinuto zbog dezinformacija, govora mržnje i čudnih promjena u procesu verifikacije naloga.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.