15.8.2023. 22:40
0
Musk unapređuje X: Uskoro uvodi opciju videopoziva
FOTO: Ilustracija
Društvena mreža X, odnosno nekadašnji Twitter, bit će unaprijeđena novom opcijom, što dokazuje da Ilon Mask (Elon Musk) ne odustaje od namjere da uvede promjene.

Naime, direktorica X-a Linda Jakarino potvrdila je da će korisnici ove platforme uskoro moći obavljati i videopozive.

Jakarino je tokom intervjua za CNBC najavila novu funkciju na X-u.

- Uskoro ćete moći da obavljate videopozive bez potrebe za otkrivanjem svog telefonskog broja bilo kome na platformi - izjavila je ona.

Prema izjavama rukovodstva mreže, nove opcije su samo prvi korak u konačnom ostvarenju cilja o „oslobađanju od Twittera“, prenosi Nova.rs.

- Rebrendiranje zaista predstavlja oslobađanje od Twittera. Oslobađanje koje će nam omogućiti da promijenimo paradigmu i trenutni način razmišljanja. Ono će promijeniti način na koji komuniciramo, zabavljamo se i radimo. I sve to na jednoj platformi - ističe Jakarino.

Vlasnik mreže Ilon Mask već neko vrijeme izjavljuje da od X-a planira da napravi „aplikaciju za sve“. Ona bi u teoriji funkcionisala kao kineski WeChat i služila bi za pretragu, kupovinu, prodaju, četovanje, razmjenu multimedije, poruka, objave, za slanje novca, plaćanja itd.

- llon radi na ubrzavanju rebrendiranja i planovima za budućnost. Za sve ostalo sam odgovorna ja - objašnjava Jakarino, uz komentar da ima potpunu autonomiju u donošenju odluka.

(Erna H.) 

TWITTER
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.