18.1.2024. 16:14
1
Jedan od najboljih sportista današnjica prolazi kroz pakao: "Sve mu to rade zato što je musliman"
Osvajač Zlatne lopte i sigurno jedan od najboljih fudbalera 21. stoljeća već sedmicama se nalazi na udaru kritika javnosti, a sada je u njegovu odbranu stao advokat koji je iznio poprilično krupne riječi kako bi odbranio svog klijenta.

Hugues Vigier, advokat Karima Benzeme, govorio je za RMC Sport o situaciji svog svog klijenta. Među temama o kojim je bilo riječi su i izjave franduskog ministra Geralda Demanina prošlog listopada.

Ministar unutrašnjih poslova optužio je Benzemu za povezanost s Muslimanskim bratstvom, jednom od najvažnijih islamističkih organizacija koja se smatra terotističkom.

Vigier je kazao da je na Benzema na udaru francuske javnosti prvenstveno zato što je musliman i što javno praktikuje svoju vjeru islam.

"Karim Benzema nema nikakve veze s Muslimanskim bratstvom, to je apsurdno. Govori se da bi on poduzeo neku vrstu prozelitizma jer bi pokazao svoje prakticiranje islama na svojim društvenim mrežama."

"Pa što je s Oliverom Giroudom koji u intervjuima objašnjava da na ruci ima istetoviran psalam iz Biblije, da se moli prije svake utakmice i da svoj život posvećuje Bogu?"

"Nisam šokiran. Ali on je kršćanin i kada je u pitanju Olivier Giroodu to nije problem. Kad je Benzema taj koji kaže da je vjernik i da pripada drugoj vjeri, to za mene također nije problem."

"Ali moramo vjerovati da je upravo islam vjera koja postavlja problem. Svi muslimani su stigmatizirani preko Karima Benzeme."

"Zar on nema pravo reći da je sretan što hodočasti u Meku kada drugi imaju pravo reći da idu na hodočašće u Chertres ili Lourdes? Moramo imati isto poštovanje prema svima."

Benzema u posljednje vrijeme nema sreće ni u Al Ittihadu pošto je nedavno izbačen iz tima jer se nije pojavio na startu priprema zbog oluje na Mauricijusu.

Njegov advokat je poručio da bi jednog dana volio da ga vidi u Lyonu, ali da od toga neće biti ništa i da je Benzemina budućnost u Saudijskoj Arabiji.

(Ajdin B.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.