5.3.2024. 15:43
1
Selma Bajrami se "zaklela" da će tužiti bh. medije nakon sinoćnje fotografije: Životna misija će mi biti da vas dobijem na sudu, uzmem novac i dam ga u humanitarne svrhe
Bosanskohercegovačka pjevačica Selma Bajrami oglasila se na društvenoj mreži Facebook, a povodom navoda i neistina koji se o njoj plasiraju u pojedinim medijima u vezi sa fotografijom na kojoj je bila "u modricama".

Obećala je i zaklela se da će će svi oni koji su na bilo koji način napisali laž ili bilo kakav vid uvredljivog sadržaja, naslova i sl. biti tuženi, pošto su, kako kaže, pojedini mediji prešli sve moguće granice ljudskosti.

"Od sada pa nadalje će mi biti životna misija da vas dobijem na sudu, uzmem novac i dam ga u humanitarne svrhe", dodaje Selma.



Podsjetit ćemo, pjevačica je jučer objavila fotografiju iz tuzlanske bolnice, a na kojoj je pokazala modrice na oku i rasječenu usnu.

Njena objava je izazvala veliki interes i zabrinutost njenih fanova, a samo nekoliko sati kasnije pjevačica se oglasila na društvenim mrežama.

"Nasilje nad ženama je ozbiljan problem koji zahtjeva hitnu pažnju i akciju. To je kršenje osnovnih ljudskih prava koje nanosi nepopravljivu štetu pojedincima i društvima generalno. Da bismo smanjili pojavu nasilja nad ženama moramo djelovati zajedno kao društvo na više nivoa. Jedan od njih je podizanje savjesti, edukaciji i pružanju pomoći žrtvama. Važno je da svako od nas preuzme odgovornost i prijavi svaki vid nasilja. Bilo da smo žrtve ili da smo svjedoci istog. Svjedoci smo da se svakodnevno ubije barem 3 žene mjesečno. To je strašno. A koliko tek žena trpi psihičko i fizičko maltretiranje a da to niko ne zna… ZATO NE OKREĆIMO GLAVU NA DRUGU STRANU KAD BUDEMO SVJEDOCI BILO KOG VIDA NASILJA. PRIJAVIMO, DJELUJMO I SPASIMO NEČIJI ŽIVOT", poručila je Selma.

(P.S. Ja nisam pretučena, u pitanju je slika sa snimanja spota za pjesmu “Dama” koja između ostalog upravo govori o borbi žena sa svakakvim problemima i daje jasnu poruku da nikada ne treba da odustanemo. “Korak po korak, dan po dan - SVE BOLJE BIĆE MI…”)", dodala je Bajrami.

(Ajdin B.)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.