10.7.2016. 19:25
0
Igor Arsenić izveo najljepšu "banjalučku lastu"
Igor Arsenić iz Banjaluke izveo je danas najljepšu "banjalučku lastu" na takmičenju u skokovima s Gradskog mosta u Banjaluci.

Drugo mjesto osvojio je Borko Miladinović iz Beograda, prošlogodišnji pobjednik, dok je treći bio takođe Banjalučanin Đorđe Gajić. 

"Ovo je za mene veliki dan, takmičim se već petu godinu zaredom, 2012. godine bio sam treći. Danas sam očekivao jedno od prva tri mjesta, ali prvo me iznenadilo", rekao je Arsenić i dodao da se dosta pripremao za ovo takmičenje. 

Skokovi su bili početak manifestacije Ljeto na Vrbasu, koja traje do 24. jula, a održava se 63. put u organizaciji Turističke organizacije Grada Banjaluka (TOBL), s Asocijacijom za sport i rekreaciju iz Banjaluke. 

U kvalifikacinoj seriji skokova učestvovala su 23 skakača iz BiH, Srbije, Hrvatske, od čega je deset s najboljim rezultatima učestvovalo u finalnim skokovima. Kada je u pitanju BiH, prisutni su bili takmičari iz mnogih gradova, osim Banjaluke i iz Zenice, Konjica, Višegrada, Sarajeva... 

Ukupan nagradni fond je 1.500 KM, od čega je najbolji skakač dobio 700 KM, drugoplasirani 500, a trećeplasirani 300 KM. 

"Ljeto na Vrbasu kao gradska manifestacije izuzetno je značajna ne samo za turizam Banjaluke, nego uopšte za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu. Odavno smo uvršteni u najatraktivnije destinacije u BiH kada je ovaj sport u pitanju, pored Mostara, Konjica i Višegrada", izjavila je Branka Branković, PR TOBL-a. 

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu biće održan čitav niz sportskih takmičenja u odbojci na pijesku, košarci, fubalu, kao i rekreativnih dešavanja besplatnih za sve građane. U subotu će biti održan koncert brojnih muzičkih bendova na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel. 

Za kraj manifestacije, 24. jula, biće održana trka dajak čamaca i kajaka, a uslijediće i vrbaska regata u kojoj će učestvovati rafting čamci, dajak čamci, kajak i kanu, a pored toga održaće se i takmičenje u spremanju najboljeg kotlića za šta je prijavljeno oko 30 ekipa. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.