18.2.2017. 13:41
0
Olimpijska zastava predata Skaki i Samardžiji
Gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Abdulahu Skaki i Nenadu Samardžiji, predata je sinoć olimpijska zastava na svečanosti zatvaranja 13. EYOF-a u Erzurumu, u Turskoj.

Pred nekoliko hiljada sportista iz Evrope intonirana je himna BiH čime se fokus pažnje evropske olimpijske porodice okreće prema Sarajevu i Istočnom Sarajevu, domaćinima narednog 14. EYOF-a 2019. godine.

Prilikom preuzimanja olimpijske zastave gradonačelnik Skaka je čestitao domaćinu na organizaciji EYOF-a, a sportistima na postignutim rezultatima.

- U Sarajevu su u februaru 1984. godine održane do tada najbolje organizirane zimske olimpijske igre. Naša je namjera ponoviti to i biti još uspješniji na EYOF-u 2019. godini - kazao je Skaka.

Gradonačelnik Skaka susreo se s gradonačelnikom Erzuruma Mehmetom Sekmenom koji mu je ukazao posebnu čast i predstavio ga Gradskom vijeću Erzuruma. Ovaj turski grad, čija jedna ulica nosi naziv Sarajevo, broji 800.000 stanovnika, a njegov Univerzitet  300.000 studenata.

Gradonačelnik Sekmen ponudio je stručnu pomoć Gradu Sarajevu u organizaciji EYOF-a, a kao čin prijateljstva najavljena je mogućnost da Grad Erzurum restaurira fasade u jednoj od ulica Sarajeva.

Gradonačelnika Sarajeva primio je i guverner Erzuruma koji je ponudio podršku organizaciji EYOF-a 2019. u ljudskim resursima.

Direktor policije Erzuruma, s kojim se Skaka također sastao, izrazio je spremnost da policijski eksperti prenesu iskustva svojim kolegama u Sarajevu, saopćeno je iz Grada Sarajeva.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.