11.4.2017. 14:25
0
Borba Schumacherove porodice na sudu: Tužili časopis zbog prenošenja lažnih informacija
Michael Schumacher je krajem 2013. godine doživio strašnu nesreću na skijanju i zadobio teške povrede zbog kojih je dugo vremena bio u komi.


Interesovanje javnosti za zdravstveno stanje njemačkog vozača je bilo ogromno, te su se u medijima pojavljivale svakakve informacije.

Porodica Schumacher je zbog cijele situacije odlučila da se medijski izoluje, ali jedan njemački časopis nije imao razumijevanja, te je radi većeg tiraža i senzacionalizma izmišljao informacije o stanju Schumachera.

Kap koja je prelila čašu bila je informacija da 'Michael može da hoda', pa je porodica odlučila da tuži časopis.

Sudski proces je počeo početkom ove godine i bio je zatvoren za javnost, a kako pišu dobro obaviješteni njemački portali, presuda bi trebala da bude donesena 5. maja, a porodica Schumacher je tražila odštetu u visini od 100 000 eura, prenosi Kurir.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.