21.7.2017. 15:10
0
Selimović i Galoić na Svjetskim igrama u Wroclawu
Na Svjetskim igrama koje su počele jučer u poljskom Wroclavu, a u okviru kojih će nastupiti 3.500 takmičara, BiH će imati dva predstavnika. Član KBV ''Flek Tom-Cat'' Tuzla Mesud Selimović nastupit će u kickboxing disciplini K1 (-86 kg), dok će Ivan Galoić nastupiti u boćarskoj disciplini ''precizno izbijanje'

Selimović se potajno nada prvoj medalji za Bosnu i Hercegovinu nakon 2009. godine na ovim igrama, koje se održavaju od 1981. godine i okupljaju sportiste iz neolimpijskih sportova u okviru 31 sportske discipline, saopćeno je iz KBV ''Flek Tom-Cat''.

- Pred odlazak na posljednje evropsko prvenstvo sam mnogo obećavao, a nije se sve odvijalo kako sam planirao. Sada ću istaći da sam izuzetno spreman i da uz malo sreće u žijebu sigurno mogu do medalje. To bi bila kruna moje karijere u amaterskom kickboksu – istakao je Selimović.

Za predstojeće takmičenje Selimović se pripremao više od tri mjeseca. Sa njim su u vrijedno radili treneri Isak Memišević, Ismet Kavgić i Salko Zildžić. Sva trojica su na danas održanoj konferenciji za medije bili složni u konstataciji da je bh. predstavnik izuzetno spreman.

- Ovo takmičenje nije kruna samo tromjesečnog vrijednog rada, nego posljednjih osam godina koje smo svi uložili u Mesudov napredak. Konkurencija je izuzetno jaka, jer su protivnici većinom kontinentalni i svjetski prvaci, ali nismo bez šansi i imamo se pravo nadati dobrim rezultatima – istakao je Salko Zildžić, koji će u Poljskoj biti uz bh. takmičara.

Takmičenje u kickboxu je na programu od 24. do 28. jula, a pored predstavnika BiH za medalju će se boriti Poljak Dawid Kasperski, Rus Roman Piatnica (RUS), Moldavac Adrian Gologan, Amerikanac Jerome Ward, Iranac Omid Nosrati, Marokanac Aziz EL Felak i Hrvat Ivan Čuklin.

BiH je do sada na svjetskim igrama osvojila pet medalja i to u disciplinama karate i boćanje.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.