27.8.2017. 8:30
3
McGregor nakon velike borbe i poraza: Nisam bio uzdrman, prerano je prekinuta borba, mogao sam još izdržati, to je bio samo umor
Na kraju je sve završilo s dva zagrljaja. Onim kojim je sudija prekinuo meč i onim Mayweathera i McGregora prije proglašenja pobjednika u ringu. Bila je to večer bolja od očekivanja, bolja nego smo se htjeli ili čak smjeli nadati s obzirom na protagoniste i nezapamćeni cirkus koji je popratio najlukrativniju borbu u historiji borilačkih vještina.

Rezultat meča koji je redefinirao riječ “pretjerivanje” u svakom mogućem smislu, bio je u skladu s očekivanjima. Profesionalni bokser, najveći svoje generacije prekidom tehničkim nokautom u desetoj rundi pobijedio je bokserskog početnika u prvom profesionalnom meču karijere. Floyd Mayweather (50-0, 27 KO) je odahnuo, a s njim i treneri, promotori, novinari i fanovi boksa širom svijeta. Nije zahrđao, nije se osramotio, prenose Večernje..

Mnogo je bolji nego što sam mislio, koristio je različite uglove napada - pohvalio je Mayweather Conora nakon meča.

Conor McGregor ipak je pretrpio poraz od Floyda Mayweathera, prekidom u 10. rundi, a poslije meča je ustvrdio da je mogao izdržati i više.

- Nisam bio uzdrman, prerano je prekinuta borba, mogao sam još izdržati, to je bio samo umor - izjavio je irski borac.

McGregor je dosad nastupao isključivo kao UFC borac, a ovo mu je bio prvi bokserski meč.


- Ne znam bih li se ponovno okušao u boksu. Pokazao sam koliko sam dobar, ali vraćam se u UFC - kaže McGregor.


(Admir Oručević)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.