5.10.2017. 8:34
1
Najbolja bh. karatistkinja ipak ima šansi za SP, umjesto države novac sakupljaju građani
Grupa građana se organizirala uz pomoć društvenih mreža i u samo sat vremena skoro osigurala odlazak najbolje bh. karatistkinje na Svjetsko prvenstvo na Tenerifima, javlja agencija Patria.

Sedmerostruka prvakinja BiH u karateu Ajla Mahmutović objavila je večeras da neće otputovati na Svjetsko prvenstvo na Tenerifima jer nije uspjela osigurati finansijska sredstva. Mahmutović je izjavila da njeni roditelji više ne mogu dizati kredite kako bi ona predstavljala državu Bosnu i Hercegovinu. Vlasti u državi nisu osigurale novac za njen odlazak na SP. 

„Neka iznutrina me boli što ću upravo podijeliti ovu vijest sa vama. Bez obzira što sam pokazala da sam najbolja i postala prvakinja Bosne i Hercegovine po sedmi put, moje mjesto na SP na Tenerifima će preuzeti djevojka koju sam pobijedila u finalu Državnog prvenstva, prošli vikend, a koja može platiti odlazak. Jednostavno ne mogu dozvoliti da moji roditelji ponovno dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla ići predstavljati svoju državu! Ne bih mogla pogledati svoje tri sestre u oči, kad znam koliko stvari bih im oduzela, napisala je Mahmutović na svom zvaničnom Facebook profilu.

Dodala je da njen klub 'Neretva' ima šest reprezentativaca, najviše od svih drugih klubova u BiH, ali zbog financijske situacije niko od njih neće ići na SP. Bilo je potrebno osigurati 3.700 KM, koje njen klub nije imao.

„Svim prvacima države u svojim kategorijama, ali i onima koji samo imaju više novca, želim puno sreće na SP“, rekla je Mahmutović.

No, njen status je rastužio mnoge prijatelje koji su joj ponudili pomoć. Pomoć su ponudili i oni koji Muhmutović čak nisu ranije ni poznavali.

„Dosta ljudi se javilo da pomogne. Nema riječi sa kojima da se zahvalim“, komentarisala je Mahmutović.

(NAP/Merima Druškić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.