13.9.2018. 15:12
0
Iz RK Borac poručili da će prestati s radom zbog katastrofalnih uslova, Vlada RS-a im dala 100.000 KM
Vlada Republike Srpske danas je odobrila jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 100.000 KM Rukometnom klubu Borac m:tel Banja Luka.

Iz uprave ovog klupa jučer su upozoravali da će, zbog katastrofalnih uslova za rad, prestati s radom, dok su danas saopćili da je dio problema riješen i da će ekipe nastaviti s radom. 

Na sjednici u Banjoj Luci entitetska vlada je usvojila odluku o osmoj emisiji obveznica stare devizne štednje, koja će biti obavljena 3. oktobra 2018. godine, u ukupnom iznosu 45,3 miliona KM.

Sredstva će u vidu hartija od vrijednosti biti prenesena u vlasništvo 1.612 štediša.

- Ministarstvo finansija će, prije emisije obveznica, izvršiti gotovinsku isplatu u skladu sa Zakonom o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u ukupnom iznosu 3,4 miliona. Po tom osnovu, na račune svakog verifikovanog štediše koji je ostvario pravo na gotovinsku isplatu, bit će doznačeni iznosi do 2.000 KM - saopćeno je iz Vlade RS-a.

Odobrena su i sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u ukupnom iznosu od 2.913.245,25 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti za 1.083 radnika iz 79 preduzeća u RS-u, koji su procesom stečaja preduzeća ostali bez zaposlenja, ili su ispunili uslov za starosnu penziju.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.