7.1.2023. 17:35
0
Stravičan pad francuskog skijaša u Adelbodenu
Današnji veleslalom u Adelbodenu je završio je pobjedom Švicaraca Marka Odermata (Marco Odermatt), a utrku je obilježio i težak pad Viktora Mufata (Victor Muffat-Jeandet).

Francuski skijaš sa startnim brojem 27 završio je sedmi u prvoj vožnji, a tokom druge vožnje, neposredno prije prvog prolaznog vremena, desnom je rukom zakačio vrata i izletio sa staze. Udario je glavom o tlo i velikom brzinom odklizao niz stazu, te na kraju završio u zaštitnoj ogradi.

Iz zaštitne ograde izvučen je uz pomoć redara, nakon čega mu se neko vrijeme ukazivala lijekarska pomoć, a stazu je napustio na nosilima. U ovom trenutku nema dostupnih informacija o težini povreda koje je 33-godišnjak zadobio prilikom pada.

Mufat je i prošle godine doživio tešku povredu na sljemenskom slalomu. Zbog povrede koje je zaradio u Zagrebu bio je prisiljen propustiti Olimpijske igre u Pekingu, a s obzirom na njegove pozne skijaške godine, povreda iz Adelbodena mogla bi mu značiti i kraj karijere, prenosi Avaz. 


(A.R.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.