4.4.2023. 19:00
0
Velika tragedija: Bivši šampion svijeta poginuo u ukrajinskom ratu
Četvorostruki šampion svijeta u kik-boksu, Vitaly Merinov, poginuo je u Luganjsku dok je kao dobrovoljac branio Ukrajinu u ratu protiv Rusije. Preminuo je nakon ranjavanja.

On je od 2014. godine bio dobrovoljac ukrajinske vojske, a od početka rata u proljeće 2022. bio je u Luganjsku i Donjecku gdje su vođene velike bitke. Merinov je već jednom bio ranjen, prošle godine u oblasti Marjinke, nakon toga se vratio na front. Pripadao je desničarskoj paravojnoj organizaciji „Desni sektor“.

Bio je veoma aktivan na društvenim mrežama, posebno na Instagramu, gde je objavljivao slike sa fronta, a slikao se čak i pored plakata sa likom Stjepana Bandere, ukrajinskog naciste.

Čelnici sportskih saveza, njegove kolege, kao i navijači opraštaju se od borca. Merinov je bio oženjen i imao je ćerku.

“Vitalij Merinov je umro noću od rana zadobijenih u borbi. Četvorostruki svjetski prvak u kik-boksu. Vitalij je krenuo u rat prvog dana invazije u punom obimu. Branio je Ukrajinu do posljednjeg daha. Iza njega su ostala supruga i ćerka od 2 godine.” napisao je na Twitteru Vladyslav Heraskevych.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.