12.1.2024. 19:10
1
Odbio poziv BiH, pa poručio: Ja sam Srbin iz RS-a, uvijek sam želio igrati za Srbiju
Rukometaš Zagreba Miloš Kos, koji je rođen u Prijedoru 2002. godine, odbio je igrati za reprezentaciju BiH i odlučio nastupati za Srbiju.

Kos je jedno od otkrovenja Lige prvaka ove sezone i igra sjajno u dresu Zagreba. 

- Ja sam Srbin iz Republike Srpske - rekao je Kos i dodao:

- Moja stav je uvijek bio da želim da igram za Srbiju. Mnogi moji prethodnici koji su rođeni na ovom području nosili su dres “orlova”. Slično kao što rukometaši koji su rodom iz dijela gdje su Hrvati većina u BiH igraju za Hrvatsku. Bio je to logičan izbor. Imao sam problem te prve sezone. Nisam igrao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zbog papira. Prošle godine sam debitovao za Srbiju i sve je bilo fantastično, osvojili smo bronzu. Disali smo kao jedan, kolektiv i dobra atmosfera su nam donijeli fantastičan rezultat - rekao je jednom prilikom on, prenosi Mondo.

Srbija na Evropskom prvenstvu za rukometaše igra u grupi sa Islandom, Mađarskom i Crnom Gorom.

(Sead M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.