16.1.2024. 22:22
0
Senzacija nad senzacijama: Austrija izbacila Španiju sa Eura!
Rukometna reprezentacija Austrije napravila je senzaciju i izbacila jednog od favorita za osvajanje Eura, selekciju Španije odigravši neriješeno 33:33 (17:15).

Španci su nakon teškog poraza od Hrvatske (29:39), savladali Rumuniju sa 36:24. Očekivalo se da će večeras doći do trijumfa i izboriti plasman u drugu rundu, ali su ih Austrijanci šokirali, te tako kreirali jednu od najvećih senzacija u rukometu u posljednjih 10-ak godina.

Najefikasniji u Austriji bio je Nikola Bilik sa osam golova, dok je Tobias Wagner dodao pet. Na drugoj strani istakli su se Gomez Abello sa osam, te Ian Tarrafeta sa sedam.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.