12.1.2024. 22:04
0
Hrvati razbili favorizovane Špance sa čak 10 golova razlike
Nastavljeno je rukometno Evropsko prvenstvo koje se ove godine igra u Njemačkoj.

U grupi B, Austrija je lako pobijedila Rumuniju sa 31:24. Najbolji kod Austrijanaca je bio Frimmel sa šest golova, dok je Grigoras kod Rumuna postigao identičan broj golova.

Derbi ove grupe večeras su igrali Španija i Hrvatska. Naši zapadni susjedi u potpunosti su razbili Špance sa 39:29. Najbolji kod Hrvata su bili Martinović i Šoštarić sa po osam golova, dok je kod Španaca najbolji bio Gomez sa, također, osam golova.

Island i Srbija su, u grupi C, okončali susret bez pobjednika, bilo je 27:27. Elisson je bio najbolji kod Islanda sa sedam golova, dok je Pechmalbec kod Srbije zabio pet golova. Srbija je prokockala pobjedu, iako je minut do kraja imala čak tri gola viška i napad.

U drugoj utakmici ove grupe, Mađarska je u vrlo tijesnoj utakmici slavila protiv Crne Gore sa 26:24.

Podsjećanja radi, rukometna selekcija BiH sutra igra svoj drugi meč na EP. Protivnik Zmajevima će biti selekcija Nizozemske.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.