4.4.2024. 22:03
0
Peti poraz Zmajica u kvalifikacijama za EP: Rumunke pobijedile sa 20 golova razlike
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 5. kolu kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo od Rumunije 36:16.

Izabranice selektora Adnana Bašića upisale su i peti poraz u kvalifikacijama.

Serijom 4:0 otvorile su gošće utakmicu, a pred kraj prvog poluvrema imali su i dvocifrenu prednost (6:16). Na odmor su otišle sa devet golova viška.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo, serija identična i +13 ta Rumuniju. Kako je utakmice odmicala, tako se vodstvo favorizovanih protivnica BiH povećala, pa je na kraju bilo +21 za liderke grupe (16:37).

Kod BiH najraspoloženije je bila Armina Isić sa četiri pogotka, Azra Topčić i Adelisa Husić dodale su po dva gola.

Bianca Maria Bazaliu bila je najefikasnija igračica susreta sa 8 golova, pratile su je Ostase sa 7 i Moroianu uz pet pogodaka.

Rukometašice BiH su posljednje u grupi bez bodova, a Rumunija je prva sa maksimalnim učinkom iz pet utakmica.

Zmajice će završiti kvalifikacije za tri dana u Zagrebu, kada gostuju Hrvaticma u posljednjem meču.

(Erna H.) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.