3.3.2024. 18:04
0
Poraz rukometašica BiH u Grčkoj
FOTO: Screenshot
Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo danas je u gostima poražena od Grčke sa 23:27.

Rukometašice BiH su drugi put u četiri dana poražene od selekcije Grčke i sa četvrtim porazom ukupno definitivno ostale bez šansi da se plasiraju na Euro.

Grkinje su se i ovaj put pokazale kao nepremostiva prepreka za izabranice selektora Adnana Bašića, koje su u prvih 15 minuta uspjele parirati domaćim igračicama i držati rezultatski priključak. Uslijedila je serija Grkinja koje dolaze do četiri gola prednosti, koja je u drugom poluvremenu rasla i do osam golova koliko je bilo u 46. minuti.

U nastavku meča BiH je uspjela sa serijom od 5:0 da priđe na samo tri gola zaostatka, ali nije bilo snage i koncentracije za nešto više od toga.

Najefikasnije u reprezenatciji BiH bila je Armina Isić sa šest golova, a kod Grkinja Eleni Ioanna Kerlidi sa devet pogodaka.

Do kraja kvalifikacija rukometašicama BiH preostaju još mečevi protiv favorita u grupi, selekcija Rumunije 4. aprila i Hrvatske tri dana kasnije.

(Erna H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.