20.1.2017. 14:00
1
Pogledajte kako je Ivan Pernar izbačen iz Sabora
Pernar je rekao da neće napustiti sabornicu i da ga iz nje mogu iznijeti. To se na kraju i dogodilo.

U Saboru je tokom izlaganja zastupnika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića došlo do sukoba između Željka Rainera i Ivana Pernara, nakon čega je prekinuta sjednica.

“Molim vas napustite dvoranu dobrovoljno ili ćemo pozvati stražu”, rekao je Rainer Pernaru kojeg je odlučio izbaciti iz Sabora, a Pernar je čitavu situaciju prenosio uživo na svom Facebooku.

Pernar je rekao da neće napustiti sabornicu i da ga iz nje mogu iznijeti. Kaže da provode Plenkovićevu volju i HDZ opstruira sjednicu čim se spominje kriminalna prošlost te stranke.

Podršku Pernaru daje kolega Ivan Vilibor Sinčić koji je spreman na to da i njega iznesu, a na njegovoj strani je i Krešo Beljak. Pernar ne želi otići iz dvorane jer je sjednica prekinuta, a prema poslovniku u vrijeme pauze ga nemaju pravo udaljiti iz dvorane. Pernar je na kraju nasilno udaljen iz dvorane, a pritom je vikao “Ovo je demokratija! Ovo je HDZ!”.

Većina parlamentarnih stranak tražilo je stanku zbog ove situacije, a Bunjac iz Živog zida je najavio žalbu. “Vi ste radili spektakl, a ne Pernar. Podnijet ću tužbu Odboru za poslovnik”, rekao je Bunjac.

Pernar je nakon izbacivanja stao pred medije, a pritom je usporedio način predsjedanja Saborom Bože Petrova i Željka Reinera. “Reiner je potpuno netolerantan. Vodi se nasiljem i silom. Ne poštuje elementarne osnove kulture”, rekao je Penar novinarima.

Kako je to sve izgledalo pogledajte od 17 minute…


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.