17.9.2017. 18:25
0
Jako nevrijeme zahvatilo BiH i regiju, olujni vjetar čupao drveće
Jaka oluja i nevrijeme danas poslije podne zahvatili su regiju, u Splitu je padao grad, a u Novom Sadu i drugim dijelovima Vojvodine puhao olujni vjetar. Štete se još uvijek zbrajaju.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je i hitno upozorenje prema kome će se u poslijepodnevnim satima preko Banata, Beograda i zapadne Srbije premještati frontalna zona dalje na istok uvjetujući ponegdje jak i olujni vjetar.

U roku od samo desetak minuta nebo nad Novim Sadom i Beogradom se potpuno smračilo i počeo je puhati izuzetno jak vjetar koji je nosio sve pred sobom. Oluja je bila toliko jaka da je prevrtala kontejnere i čupala drveće.

Kiša, pljuskovi, grmljavina i jaki olujni vjetar već prave ozbiljne probleme u Hrvatskoj. Nešto bolje je prošla Bosna i Hercegovina, iako je jak vjetar lomio drveće. Na nekoliko automobila je pričinjena materijalna šteta. 


(Patria/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.