1.9.2020. 17:41
0
Haos u Crnoj Gori: Vrijeđanja na nacionalnoj osnovi u Budvi i Baru, napadnuti Bošnjaci u Pljevljima, pucalo se i iz pištolja
Uprava policije preventivno djeluje i reaguje u svakoj situaciji u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite sigurnosti svih građana Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije.

"Pozivamo građane da poštuju zakonske propise a policija neće dozvoliti sukobljavanje građana na crnogorskim ulicama. Uprava policije je juče tokom dana na teritoriji Crne Gore zabilježila više incidenata koji su se dogodili u šest gradova.

U Budvi je policija identifikovala osobu koja je na nacionalnoj osnovi vrijeđala jednu osobu i u toku su aktivnosti na procesuiranju. Zbog napada da policijskog službenika u Herceg Novom uhapšena je jedna osoba po članu 7 Zakona o javnom redu i miru.

Policija u Baru radi na identifikovanju osoba koje su ispred jednog ugostiteljskog objekta upućivale uvrede gostima i vlasniku objekta.

Na teritoriji Nikšića juče je policija postupala u odnosu na četiri događaja. Krivična prijava je podnijeta protiv L. M. (38) iz ovog grada. On je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca i odbacio vatreno oružje koje je policija pronašla i zuzela.

Nikšićka policija radi na tri predmeta koja imaju veze sa incidentima koji su se dogodili juče na teritoriji ovog grada i to u odnosu na četiri osobe zbog napada na službeno lice, zbog narušavanja javnog reda i mira i uništavanja imovine.

Osim toga 29 lica je sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima", navode iz policije. 

U Pljevljima je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do fizičkog obračuna više osoba, a događaj je policiji prijavio E. P. kada je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napale nepoznate osobe u bašti ugostiteljskog objekta, nakon čega su se udaljile sa lica mjesta, dodaju iz policije. 

"O događaju je obaviješten državni tužilac, osobe su identifikovana a dalje mjere i radnje su toku. Osim toga, zbog uvreda upućenih E. P. koje su se desile nekoliko sati kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Policija u Pljevljima postupala je po još jednoj prijavi zbog upućenih uvreda i identifikovala osobu od koje je uzeta izjava i obaviješten tužilac koji se izjasnio da se u radnjama osoba ne stiču elementi krivičnog djela. Prijavljen je još jedan događaj u vezi nesporazuma između dvije osobe povodom kojeg policija nije imala elemenata za postupanje.

Kada je riječ o javnim okupljanjima u glavnom gradu policija je postupala po prijavi da je oštećeno službeno vozilo Radio-televizije Crne Gore od strane nepoznatih osoba. Izvršen je uviđaj i aktivnosti policije su u toku, prenosi antenaM.

Na Bulevaru Ivana Crnojevića je došlo do narušavanja javnog reda i mira tako što je više osoba ušlo u jedan ugostiteljski objekat i počelo da lomi čaše i fizički napada goste nakon čega su otuđili dva mobilna telefona.

Dvije osobe su u ovom događaju zadobile lake povrede. Preduzimaju se mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca.

Takođe, narušavanje javnog reda i mira je registrovano i u naselju City kvart, od strane više osoba koje su se fizički sukobljavaea. Jedna osoba tada je zadobila lake povrede. Osim toga, prekršajne prijave su podnijete protiv dvije osobe zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene dužnosti u ulici Njegoševoj", navode iz Uprave policije. 

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.